• تاریخ انتشار : 1404/03/06 - 18:23
  • تعداد بازدید : 63
  • تعداد بازدیدکننده : 44
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
درجلسه کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهررشت عنوان شد؛

تاکید بر سنگفرش محدوده خانه موزه میرزا در سال جاری | سنگفرش گذر صنایع دستی پیرسرا و محدوده هتل اردیبهشت | آغاز مرمت عمارت میرزا خلیل رفیع | اهمیت فضای مجازی در معرفی مفاخر و اماکن گردشگری

بیست و نهمین جلسه کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت به ریاست محمدحسن عاقل منش و با حضور هادی رمضانی و نادر حسینی دیگر اعضای کمیسیون و جمعی از مدیران شهرداری و مشاوران کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد و با تاکید بر سنگفرش محدوده خانه موزه میرزا در سال جاری همراه بود.

 
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، محمدحسن عاقل منش در ابتدای این جلسه ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جواد الائمه (ع)، عنوان کرد: همچنین روز نسیم مهر که در خصوص کمک به خانواده زندانیان است را گرامی می دارم. رسیدگی به خانواده زندانیانی که به صورت عامدانه خطایی را مرتکب نشده اند بسیار حائز اهمیت است.
 
عاقل منش با اشاره به دستور کار  جلسه امروز تصریح کرد: ارزیابی وضعیت فعلی محتوای مجازی در زمینه معرفی جاذبه های گردشگری رشت و اقدامات سازمان فاوا در ایجاد زیرساخت های مربوطه و همچنین گزارش سازمان عمران و بازآفرینی درباره سنگفرش خانه موزه مجموعه سردار جنگل در استادسرا و گذر صنایع دستی در پیرسرا در جلسه امروز بررسی خواهد شد.
 
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت در ادامه اظهار داشت: در شهر رشت خانه های قدیمی و میراثی و ساختمان های واجد ارزش تاریخی داریم که برای فرهنگ و هویت ما اهمیت بسیاری دارند و امروز به امانت باقی مانده است. یکی از این خانه ها، خانه موزه میرزا است که با تابلوهای مختلف نسبت به معرفی نهضت جنگل و عوامل پیروزی و شکست اشاره دارد و از جمله موزه های بسیار پرطرفدار استان گیلان است. در سال گذشته آمار 68 هزار نفر بازدیدکننده از خانه موزه میرزاکوچک جنگلی داریم.
 
محمدحسن عاقل منش در ادامه بیان داشت: در سال جاری نیز حدود 5 هزار و 800 بازدید داشته ایم که نشان دهنده اقبال عمومی به این مجموعه است. چند سالی است این موضوع را مطرح کرده ایم که با توجه به اقبالی که نسبت به این خانه موزه وجود دارد نیاز به اقداماتی نظیر سنگفرش مسیر و پارکینگ مراجعین وجود دارد. این سنگفرش از یک سو زیبایی خاصی به مجموعه می دهد و از سوی دیگر به طول عمر بیشتر موزه کمک می کند. همچنین مباحثی نظیر دیوارنگاری نیز می تواند به زیبایی این مسیر کمک کند.
 
رئیس کمیسیون گردشگری با اعلام اینکه موضوع سنگفرش مسیر خانه موزه میرزا به سازمان عمران واگذار شده است افزود: یک مبحث دیگر گذر صنایع دستی پیرسرا است که همچنان به عنوان گذر صنایع دستی فعالی است و سنگفرش این مسیر نیز حائز اهمیت است. به همین دلیل در جلسه امروز از ریاست سازمان عمران دعوت کردیم تا گزارشی در این خصوص ارائه دهند.
 
محمدحسن عاقل منش همچنین به مرمت عمارت میرزا خلیل رفیع اشاره کرد و گفت: کمیسیون گردشگری از مراحل پیشرفت مرمت این عمارت بازدیدهایی خواهد داشت و امیدواریم به موقع و در زمان مقرر اجرایی شود.
 
عاقل منش در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت فضای مجازی در معرفی جاذبه های گردشگری تاکید کرد و اظهار داشت: فضای مجازی می تواند به رونق گردشگری و رونق اقتصادی شهر کمک بسیاری کند. در این جلسه به بررسی اقدامات انجام شده در پورتال شهرداری و اپلیکیشن های مربوطه خواهیم پرداخت.
[۵/۲۷, ۱۷:۳۹] خ افضلی: نادر حسینی عضو کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: سامانه رشت من باید معرف خدمات، توانمندی ها، ظرفیت ها و هویت شهر رشت باشد. این انتظار ما است که بتوانیم از این سامانه هم خدمات بگیریم و هم ظرفیت ها و فرهنگ و هویت رشت را معرفی کنیم. با ورود به شهر مشهد یک لینکی به دست افراد می رسد که می تواند اطلاعات مورد نیاز را از طریق همان پیامک و لینک دریافتی به دست بیاورد. چنین کاری در شهر رشت نیز می تواند انجام شود.
 
عضو کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت با اشاره به الکترونیک شدن و هوشمندسازی شهررشت افزود: اقدامات مختلف باید به موازات یکدیگر انجام شود تا پس از آن به نتیجه مطلوب برسیم. ضمن آن که باید مردمی سازی این سامانه ها را نیز در نظر داشته باشیم. مشکلات مربوط به سامانه رشت من در دوبخش وجود دارد. زیرساخت توسط فاوا ارائه می شود و تولید محتوا با بهره برداران است. مدیریت واحدی در این زمینه وجود ندارد. به عنوان مثال روابط عمومی شهرداری ناظر عالی پورتال اطلاع رسانی شهرداری باشد. این حلقه مفقوده وجود دارد.
 
نادر حسینی بر ضرورت معرفی مشاهیر، مفاخر و آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهر رشت تاکید کرد و گفت: باید به صورت یکجا و تجمیعی این کار انجام شود تا اگر گردشگری فرصت کافی نداشت از تمامی جاذبه های مدنظر خود دیدن کند در یک مرجع به صورت مجازی این امکان بازدید برایش فراهم شود.
امید اکبری رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت در خصوص سنگ فرش مسیر استاد سرا و خانه موزه میرزا عنوان کرد: این کار به شهرداری منطقه سپرده شده بود که به دلایل مختلف در سال گذشته انجام نشد اما از اواخر سال گذشته بر عهده سازمان عمران گذاشته شد و سنگفرش خانه موزه میرزا در دستور کار قرار دارد و در مرحله مطالعات است. از اوایل تیر که مطالعات به دست ما برسد فراخوان و انتخاب پیمانکار انجام خواهد شد و احتمالا در مرداد ماه اگر اعتبارات به ما کمک کند موضوع سنگ فرش خانه موزه میرزا را در برنامه های اجرایی سازمان خواهیم داشت.
 
اکبری با اشاره به اینکه این مسیر نیاز به مجوز ترافیکی نیز دارد خاطرنشان کرد: سنگفرش مسیر استادسرا نیاز به مجوز ترافیکی دارد و یکی از دلایلی که منطقه نیز این سنگفرش را اجرا نکرد همین مساله بود. پس از اینکه در گذر خوراک منظر شهری خوبی به پیاده راه و آن محدوده داد و به معنای واقعی به گذر خوراک تبدیل شد، تلاش خواهیم کرد با اخذ مجوز ترافیکی موضوع سنگفرش استادسرا و اطراف خانه موزه میرزا را نیز در دستور کار قرار دهیم.
 
امید اکبری افزود: در محدوده هتل اردیبهشت نیز طبق درخواست اهالی و دستور شهردار، در برنامه داریم که با اجرای سنگفرش آرام سازی آن مسیر را نیز انجام دهیم و در برنامه کاری امسال سازمان دیده شده است. همچنین به موازات مرمت ساختمان ساعت، مرمت ساختمان میرزا خلیل رفیع را نیز در دستور کار خواهیم داشت که در بازه زمانی 14 ماهه انجام خواهد شد و پیمانکار پروژه کار را آغاز کرده است.
 
رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت تصریح کرد: مورد دیگر سنگ فرش پیرسرا است. اعتباری که ستاد بازآفرینی در ابتدا در نظر گرفته بودند 3 میلیارد تومان بود و پس از رایزنی های فراوان به 7 میلیارد تومان رسید که حتی امکان آغاز کار با این اعتبار وجود ندارد. بحث سیما و منظر شهری گذر صنایع دستی مطرح است. تاسیساتی وجود دارد که وضعیت مناسبی به وجود نخواهد آورد. پیشنهاد دادیم با این 7 میلیارد تومان شرکت برق در خصوص جمع آوری و تغییر شکل تیرهای برق و ساماندهی این موضوع اقداماتی انجام دهند. با این وضعیت به نظر نمی رسد سازمان عمران امسال بتواند کاری در این زمینه انجام دهد.
 
محجوب معاون سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت نیز گفت: امسال از نیم سال دوم به محض اینکه کار شرکت برق آغاز شود کار خود را آغاز خواهیم کرد و پس از اخذ نظر مشاور و بررسی مطالعات، برای سال 1405 ردیف بودجه را در نظر بگیریم.
 
وی افزود: سند بازآفرینی به دستور وزارت راه و شهرسازی تهیه شد که با عدم حمایت راه و شهرسازی گیلان مصوب نشد. مطالعات ما بر اساس همان سند بود. مسیر 7 کیلومتری گردشگری پیاده محور دیده شده بود که از حرم خواهر امام تا تالاب عینک ادامه داشت. در زمینه مطالعات به همان مطالعات رجوع خواهد شد و تنها به روز می شوند.
 
محجوب همچنین تصریح کرد: محورهای پیاده راه در همه نقاط به یکدیگر متصل نخواهند بود. در برخی موارد آرام سازی مسیر مد نظر است. تلاش بر این است اولویت پیاده راه ها با عبور عابرین پیاده و ایمنی عابران باشد اما در برخی موارد نمی توانیم عبور و مرور خودروها را متوقف کنیم.
 
دکتر موسوی مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت ضمن تاکید بر ضرورت توجه به اسناد بالادستی در اجرای سنگفرش و پیاده راه ها، افزود: با توجه به برنامه هایی که اشاره شد پیاده راه فعلی در حال گسترش است. اتصال بین پیاده راه فعلی و پیاده راه هایی که قرار است در آینده شکل بگیرد به خصوص در نقاطی که تقاطع وجود دارد حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
یزدانی رئیس سازمان فاوا شهرداری رشت در ادامه جلسه در خصوص وضعیت فضای مجازی در زمینه گردشگری و اقدامات صورت گرفته عنوان کرد: در ابتدا تنها پورتال اطلاع رسانی شورا و شهرداری رشت و زیرپورتال ها در خصوص مناطق و سازمانها را داشتیم که این موضوع را ارتقا دادیم و تنظیماتی در زمینه بصری اقداماتی برای پورتال انجام شد.
 
یزدانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بارگذاری های ویدئوها، چند رسانه ای، معرفی جاذبه های گردشگری، اپلیکیشن ها و موارد مختلف به پورتال شهرداری رشت اضافه شده است و آماده انتقال تجربه به دیگر شهرها هستیم.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت با اشاره به بخش میز خدمت پورتال شهرداری رشت اظهار داشت: نقشه گردشگری شهر رشت، اعم از کافه رستوران ها، مراکز فرهنگی و جاذبه های گردشگری موجود است و مشابه نشان و گوگل پیمایش را نیز نمایش می دهد و امکان توسعه آن وجود دارد.
 
یزدانی با اشاره به تصاویر 360 درجه پورتال اطلاع رسانی، افزود: یکی از آیتم های جذاب مجازی همین تصاویر 360 درجه است که قابلیت توسعه دارد.
 
روح ا... یزدانی با اشاره به سامانه شهر خلاق خوراک خاطرنشان کرد: این سامانه به دو زبان فارسی و انگلیسی است و همچنان نیاز به توسعه دارد. خوراک های شناخته شده و فراموش شده و رستوران ها، جاذبه های مختلف گردشگری و موارد مختلف به همراه توضیحات در این سامانه وجود دارد و در موبایل نیز قابل مشاهده است. آداب و رسوم رشت و گیلان نیز از دیگر مواردی است که در این سامانه اطلاعات مربوط به آنها بارگذاری شده است.
 
رئیس سازمان فاوا شهرداری رشت همچنین گفت: این سازمان زیرساخت را فراهم کرده است تا سازمانهای مختلف شهرداری محتوای تولیدی خودشان را در این زیرساخت انتشار دهند. سازمان فاوا هیچ اختیاری در خصوص محتوای تولید شده ندارد. ضمن آنکه اجازه استفاده از اینستاگرام بر اساس اسناد بالادستی وجود ندارد.
 
دکتر روشن بابایی مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت در این زمینه اظهار داشت: امروز شاهد یک کار جدید از شهرداری رشت هستیم. همواره دغدغه داشتیم که نیاز به کار خاصی در این زمینه ها وجود دارد. روند رو به رشدی شکل گرفته است. با این اتفاقات افراد بسیاری رشت را انتخاب می کنند و در این شهر سرمایه گذاری می کنند. اما باید در نظر داشت شهرداری یک ضلع موضوع گردشگری است و سازمان های دیگر نیز باید سهم خود را ایفا کنند. نگاه همه سازمان ها به شهرداری رشت است. اینکه تمام فشارها بر یک سازمان باشد درست نیست و باید تقسیم کار صورت بگیرد. شهرداری عملا کار خودش را انجام داده است که قابل تحسین است اما همچنان جای کار وجود دارد.
 
دکتر علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری رشت نیز عنوان کرد: ریل گذاری لازم توسط سازمان فاوا انجام شده است و اگر هوش مصنوعی نیز دیده شود اقدام مناسبی است. دوربین های واقعیت مجازی را آماده کرده ایم و در زمینه VR و AR اقدامات مختلفی انجام شده است. خانه موزه میرزا نیز همه روزه میزبان مراجعین است و می توانیم طرح توسعه آن را با جدیت دنبال کنیم و تعیین تکلیف خانه های اطراف نیز در این موضوع ضرورت دارد.
 
رضا صدفی مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز تصریح کرد: فضای مجازی رشت در این دوره در زمینه گردشگری  تغییرات بسیاری داشته است اما در عین حال باید بپذیریم بسیاری از مردم از سایت ها بازدید نمی کنند. ضمن اینکه در تور مجازی 360 درجه پورتال شهرداری نیاز به دقت بیشتری در بارگذاری مطالب وجود دارد. در حوزه گردشگری، صفحه رشتگردی با ما را داریم که یک صفحه اینستاگرامی است و مفاخر، پارکینگ ها، بیمارستان ها، اماکن گردشگری و هر آنچه مربوط به حوزه گردشگری است را در این صفحه ارائه کرده ایم و کل هزینه این صفحه 9 میلیون و 400 هزار تومان بود و تا به امروز مجدد هزینه ای از سوی سازمان فرهنگی پرداخت نشده است و به روز رسانی های مختلفی نیز داشته ایم و 3 میلیون و 400 هزار بازدید در ایام نوروز داشته ایم.
 
دکتر جوادی مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز افزود: علی رغم تمام اقدامات صورت گرفته همچنان جای کار بسیاری وجود دارد. سازمان فاوا از یک سو باید بخش های داخلی سازمان را رسیدگی کند و از سوی دیگر باید به کل مجموعه خدمت رسانی کند. سازمان فاوا نیاز به کارگروه هایی دارد و باید از ظرفیت بخش خصوصی در این کارگروه ها استفاده شود. با توجه به حجم کار روابط عمومی ها و تعداد اندک نیروها نیاز به افراد بیشتری برای ارتقای سطح پورتال شهرداری رشت به ویژه در زمینه گردشگری وجود دارد.
 
کارگاه از دیگر میهمانان حاضر در جلسه نیز بیان داشت: بستری توسط شهرداری فراهم شد که گردشگر بیاید و از فضای موجود رشت لذت ببرد اما حقیقتا در اینستاگرام و صفحات مختلف رشت به شکلی معرفی شده است که اینقدر محبوب شود و افراد برای بازدید به رشت بیایند. ضمن آن که هوش مصنوعی و chat gpt تمام اطلاعات اینچنینی را ارائه می دهد. زمانی این بستر می تواند موثر باشد که به مخاطبین خاص خودش معرفی شود. در فضای مجازی باید با زبان موردپسند بازه سنی غالب گردشگران رشت تولید محتوا شود و با سلایق و علایق آنان این کار انجام شود.
 
مازیار دارایی مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: آنچه سازمان فاوا با آن مساله مشکل دارد تولید محتوا نیست. ضمن آن که در حال حاضر اسناد بالادستی راه اندازی صفحات اینستاگرامی را نیز ممنوع کرده اند. رشت با خیلی از شهرها قرارداد خواهرخواندگی امضا کرده است. پیشنهاد می شود زبان روسی برای ارتقای اعتبار سایت اضافه شود. ضمن اینکه شهرهای گردشگری دوربین زنده دارند که می توانند از تصاویر 360 درجه جذاب تر باشند. همچنین متاسفانه در حال حاضر در مسائل مختلف گردشگری حس رشتی بودن و فرهنگ رشتی القا نمی شود.
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون گردشگری
  • کد خبر : 3892
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم